Zo begon het

Ooit begon ik met het verzamelen van verschillende bamboesoorten uit liefhebberij. Door ruilen van stekken met andere liefhebbers groeide de collectie snel. Toen er ten slotte bestellingen binnen begonnen te stromen, werd de stap naar bedrijfsmatig kweken gezet. In 1990 werd “De Groene Prins” bij de Kamer van Koophandel geregistreerd. Zonder ervaring, zonder gerichte opleiding, met heel weinig geld, op goed geluk – zo begon deze onderneming.

Eerst bamboe, later steeds meer andere exoten

Op een leeg stuk weiland in de kop van Overijssel werden de eerste bamboes uitgeplant. Met veel vallen en opstaan bleek welke bamboesoorten geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Contacten met vele plantenliefhebbers wereldwijd hebben mij hierbij verder geholpen! Het experimenteren met, en het introduceren van onbekende exotische planten werd de spil van de botanische tuin.

In de loop der jaren is er daardoor een rijke verzameling van allerlei exotische planten bijgekomen, al bleef de ruggegraat van de tuin: bamboe.

Door het steeds milder wordende klimaat (en de steeds groenere vingers!) gaan veranderingen in de tuin snel. Ondanks de toegenomen extreme weersomstandigheden met soms temperaturen tot -23°C, hebben de meeste planten zich fraai ontwikkeld.

Wees welkom!

Tuinieren bestaat hier uit spelen met planten. Dwars tegen de moderne trend in, die het “Stenen Tijdperk” in veel tuinen heeft veroorzaakt, is te midden van monotone maisakkers een kleine, exotische natuur-oase ontstaan.

Ik hoop van harte dat u hier nieuwe ideeën komt opdoen! Zie hier de openingstijden

Magnolia grandiflora in bloei

Volledig winterharde Magnolia grandiflora, bloeit de hele zomer en geurt heerlijk

Reacties zijn gesloten.