Bezoek onze Botanische tuin

Onze botanische tuin is sinds 1990 op een voormalig stuk weiland in ontwikkeling in de kop van Overijssel. Het is begonnen als een groeiende bamboe-collectietuin, maar inmiddels uitgegroeid tot een experimentele zogenaamde jungletuin. De rijkelijk aangeplante bamboe zorgt voor een microklimaat, waarin allerlei andere planten zich thuis voelen, zoals varens, palmen, camellia’s enz. Bent u ook zo moe van al die coniferen- en “sigarendoos”tuintjes waarvan er 13 in een dozijn gaan? Dan loont het beslist de moeite om naar Steenwijkerwold te komen en met eigen ogen te zien wat hier allemaal voor exotisch groeit en bloeit!

Exoten uit alle hoeken van de wereld

meertje in de jungletuin bij De Groene Prins

Rust na arbeid foto Theo Witte

Zelfs mensen die menen op tuingebied “alles” al gezien te hebben, zijn vaak verrast over een aantal plantensoorten die zij hier voor het eerst zien. Dat heeft o.a. te maken met de vele internationale contacten die de kwekerij onderhoudt en onze plantenzoekreizen naar de uithoeken van de wereld. Recente reizen o.a. naar Vietnam, Nieuw Zeeland en Australië hebben een schat aan informatie en planten opgeleverd. Hierdoor kan “De Groene Prins” in de komende jaren een groot aantal nieuwe planten aanbieden. Naar verwachting hebben deze nieuwe introducties een redelijke kans  om in ons klimaat te floreren. Maar een aantal lastige soorten tussen zullen er zeker tussen zitten.

Wat kunt u verwachten bij ons?

Voor mensen die van traditioneel tuinieren houden, is de kwekerij niet zo geschikt. Verwacht u vooral geen keurig aangeharkte tuin! Het zijn meestal de avontuurlijke tuiniers(ters), die regelmatig langskomen.

Wij proberen om elk jaar nieuwe planten te introduceren. Dit kost veel tijd, geld en energie. Deze nieuwe introducties zijn veelal werkelijk exclusief, erg kostbaar en vaak kan er per klant slechts één tegelijk verkocht worden. Wij verkopen niet aan “de handel”, maar werken wel samen met enkele soortgelijke kwekerijen (zie – de links in het informatieoverzicht ). De komende jaren zullen wij bv. met nieuwe eetbare planten gaan komen. Zoekt u speciale planten? Belt u dan van te voren even om teleurstellingen te voorkomen.

De Botanische tuin: Een foto-impressie van een rondwandeling is in de maak

Regelmatig verzorgen wij lezingen en rondleidingen. Bel ons gerust voor meer inlichtingen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.