Eucalyptus Hardy Dutch

Nieuwe collectie winterharde Eucalyptus van
Nederlandse bodem (Hardy Dutch)

De afgelopen jaren hebben we regelmatig zaad kunnen oogsten van ‘onze’ eigen bomen. Met ‘onze’ bomen bedoel ik de volwassen bomen van Kwekerij Koala, Botanische tuin de Groene Prins , Het arboretum van Liesbeth Uijtenwaal en Bamboe kwekerij Bandus. Op deze kwekerijen zijn de afgelopen jaren vele eucalyptusbomen aangeplant die zeer koude winters prima doorstaan. Deze bomen geven sinds een aantal jaren zaad.

Vermeerdering

Het Nederlandse zaad voor de Hardy Dutch collectie dat verzameld wordt, is zorgvuldig geselecteerd en apart gelabeld (naast zaden uit Australië)

De afgelopen winters hebben we zaad kunnen oogsten van Eucalyptus parvula, Eucalyptus coccifera, Eucalyptus gunnii ssp. divaricata, Eucalyptus archeri, Eucalyptus perriniana, Eucalyptus dalrympleana, Eucalyptus mitchelliana, Eucalyptus debeuzevilleiEucalyptus niphophila, Eucalyptus nitens, Eucalyptus subcrenulata, Eucalyptus neglecta, Eucalyptus gregsoniana en Eucalyptus stellulata,  We zijn enorm tevreden over de kiemkracht van dit zaad!

Nieuwe eucalyptuslijn

Dit is het begin van een nieuwe “Eucalyptuslijn” geheel van Nederlandse bodem, We hebben de laatste twee jaar een aantal van deze eucalyptussen al aangeboden onder de naam “Hardy Dutch” In 2023 zijn we zover dat we deze officieel op de markt gaan brengen. Er zijn een aantal hybrides ontstaan door kruising van bomen die dicht bij elkaar staan en gelijktijdig hebben gebloeid. Zo hebben we sinds vorig jaar een interessante kruising in het assortiment van E. archeri met E. perriniana. Een aantal van deze zaailingen is weer uitgeplant in de tuin. In de toekomst zal het assortiment “Hardy Dutch” nog wel wat ruimer worden (viminalis, macarthurii en …).

Deze lijn is uniek!

E. coccifera in volle bloei

zie ook de brochure

Reacties zijn gesloten.