BEMESTING


Over bemesting zijn boeken vol geschreven. Maar houd het simpel:  In de tuin kan men meestal volstaan met compost en koemestkorrels, en lavameel om de vruchtbaarheid nog te verhogen. Alleen op zeer arme gronden kan extra kunstmest tijdelijk nodig zijn, totdat er voldoende humus is gevormd of aangevoerd zodat de bodem tot leven komt.


POTPLANTEN

Bij potplanten voldoen koemestkorrels niet goed, en wordt vaak gebruik gemaakt van kunstmest in direct opneembare vorm opgelost in het gietwater of in de vorm van balletjes, die de mest over een aantal maanden "uitzweten" (b.v. osmocote). Hoe weet je nu wanneer de plant genoeg heeft? Hiervoor is een uiterst handig apparaatje ontwikkeld, de Fertometer:

De Fertometer - uw bemestingsadviseur De Fertometer® meet de hoeveelheid mest in de aarde van uw potplanten en geeft een bemestingsadvies door middel van een lampje.Steek de pen in de potgrond en druk op de knop. Als het gele lampje gaat branden moet u bijmesten. Het groene lampje geeft aan dat de bemesting goed is en als het rode lampje brandt mag u niet bijmesten. Kortom: de Fertometer® stelt u in staat uw potplanten optimaal te bemesten.


Voor wie is de Fertometer® bedoeld? 

De Fertometer is bij uitstek geschikt voor liefhebbers van mooie en gezonde kuipplanten. Een goede bemesting is immers essentieel en laat zich niet ‘raden’. U kunt de meter gebruiken voor alle kuipplanten, zowel voor kamerplanten die binnen staan als voor planten buiten (op balkon en terras) zoals palmen, bamboes en bananen.  


De Fertometer kan hier op de kwekerij gekocht worden en kost € 19,95. De Fertometer® is niet geschikt voor orchideeën en planten van arme grond zoals bijvoorbeeld heide.

http://www.whittle-ict.com

Copyright © 2014 De Groene Prins. All Rights Reserved.