Bodemverbetering

BODEMVERBETERING

Vrijwel alle exotische planten willen een goed afwaterende grond.

Daarmee wordt bedoeld dat water vlot in de bodem verdwijnt. Voor exoten uit droge gebieden moet de bodem korrelig zijn en zo poreus als een vergiet! Dit geldt b.v. voor Yucca’s, Agaves en Cactusplanten.

Planten die in de natuur op hellingen groeien, overleven onze winters alleen als de wortels niet staan te soppen in de grond. Maar ook bijna-winterharde planten zoals Phormium, die in de natuur soms in moerassen groeien, kunnen bij ons alleen op goed afwaterende grond de winter doorkomen.

Welke grondsoort heeft uw tuin?

welke grondsoort heeft uw tuinEen handvol grond tot een bal kneden laat de structuur zien. Kunt u er mee pottenbakken, dan heeft u klei- of leemgrond. Valt het in kruimels uiteen, dan is de structuur goed. Is het geen klei maar wel plakkerig, dan is de structuur niet goed. Meng er dan compost en/of potgrond door. Als de grond uit los zand bestaat, moet er heel veel verbeterd worden.

Een bodem verbeterend middel is naast potgrond en kompost ook Kokos grond, die gemaakt kan worden met geperste, gedroogde briketten (op de kwekerij te koop)

Lees verder>>

Reageren is niet mogelijk